menu
Menu openen/sluiten
maandag t/m vrijdag
van 7:30 - 16:30 uur

IsolatieglasMet warmte-isolerend glas houdt u, t.o.v. enkelglas, de kou buiten en kunt u flink op de stookkosten besparen. Met gewoon isolatieglas ten opzichte van enkelglas, kan het jaarlijkse gasverbruik van een gemiddeld huishouden met 30 m3 per m2 glas worden gereduceerd.

Isolatieglas HR++

Bij HR+ dubbelglas is op één van de twee ruiten aan de binnenkant van de spouw een flinterdunne metaallaag aangebracht. De zogenaamde warmte-reflecterende coating. Deze laag zorgt ervoor dat een groot deel van de warmte naar de verblijfsruimte wordt teruggekaatst waardoor u meer energie kunt besparen ten op zichte van traditioneel dubbelglas.

 

Gelaagd (isolatie) glas

Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit minimaal 2 glasbladen met daartussen een doorzichtige taaie kunststof folie. Deze folie zorgt ervoor dat bij breuk het glas bij elkaar wordt gehouden. Hierdoor ontstaan geen gevaarlijke scherven en is er dus geen risico op ernstig lichamelijk letsel. Gelaagd glas heeft als extra voordeel dat de ruit bij breuk één geheel blijft en er dus geen grote opening ontstaat. De ruit bescherm na breuk nog steeds tegen regen en wind en voorkomt dat iemand zomaar uw woning kan betreden. Gelaagd veiligheidsglas is daarom uitermate geschikt als toepassing in uw raam, deur, schuifpui, etc. 

 

 Zonwerend isolatieglas

Een comfortabel binnenklimaat betekent dat het niet alleen warm in de winter is, maar ook aangenaam in de zomer. Zeker in woningen met veel glas is het belangrijk om te voorkomen dat felle zonnestralen 's zomers het comfort verstoren. Zonwerende beglazing heeft naast de warmte-isolerende eigenschap ook een zonwerende eigenschap. Dit betekent een uitstekende warmte-isolatie in de winter en een efficiente bescherming tegen de zon in de zomer.

 

Geluidsisolerend (isolatie-)glas

In bepaalde situaties kan het prettig of zelfs noodzakelijk zijn om hinderlijke geluiden buiten te houden (denk aan weg-, spoor- en luchtverkeerslawaai, maar ook luidruchtige buren). Met het oog daarop zijn speciale glassoorten ontwikkeld waarmee ongewenste geluiden tot een acceptabel of zelfs onhoorbaar niveau kunnen worden gereduceerd. Geluidsisolerende beglazingen werd ontworpen om verscheidene typen en niveaus van lawaai te kunnen aanpakken. De prestaties van de dubbele geluidwerende beglazingen is gebaseerd op 5 basiseigenschappen; asymmetrische glasbladen, een grotere spouw tussen de bladen, geluidsisolerend gas, integratie van een gelaagde component in de dubbele beglazing (PVB of een speciale hars) en de massa van de beglazing (dikte van de bladen).

 

Brandwerend glas

Pyroguard® bestaat uit twee of meer lagen hoge kwaliteit floatglas met een speciaal ontwikkelde tussenlaag van epoxyhars. Door het unieke procédé ontstaat een glassoort met uitstekende eigenschappen, die uitermate geschikt is om te voldoen aan de Nederlandse markteisen (NEN 6069 en NEN 3569). 

Productkenmerken; 
• het glas is vlamdicht (NEN 6069)
• tijdens brand wordt het glas ondoorzichtig
• het glas heeft een goede thermische isolatie betrokken op warmtestraling (EW)
• het glas is tweezijdig vuurbelastbaar
• het glas is standaard letselbeperkend volgens NEN 3569; het Pyroguard® is getest
• het glas is UV-bestendig en daarom zeer geschikt voor buitentoepassingen (een gelaagde tegenruit is niet nodig)
• het glas is niet toxisch, hetgeen uitvoerig getest is
 

Zelfreinigend (isolatie) glas

Wat is zelfreinigend glas?
Pilkington Activ™ is een gewone ruit met een speciale coating aan de buitenkant, die een unieke dubbele actie heeft. Eénmaal blootgesteld aan het daglicht, zorgt de coating voor een tweeledige chemische reactie. Ten eerste wordt al het organische vuil afgebroken en ten tweede vormt het water een film op het glas, waardoor het losgemaakte vuil wordt weggespoeld.

Project foto's