menu
Menu openen/sluiten
maandag t/m vrijdag
van 7:30 - 16:30 uur

EnkelglasEnkel glas wordt haast niet meer toegepast als standaard beglazing voor woonhuizen of gebouwen, maar wel voor binnenruimtes. Als u op zoek bent naar dit type beglazing, dan zijn dit de mogelijkheden.

Floatglas

Floatglas, het product van een mengsel waarvan de belangrijkste ingrediënten zand (basisingrediënt), natriumcarbonaat (smeltmiddel), kalksteen en dolomiet (stabiliserende elementen) zijn. Het mengsel wordt in een oven verhit tot meer dan 1500 °C, loopt dan in een bad van gegoten tin, en wordt geleidelijk afgekoeld tot de omgevingstemperatuur. De oppervlakten van het voltooide glas zijn volledig parallel en vlak. Floatglas kan blank of gekleurd zijn, al naargelang de toevoeging van metaaloxyden aan het mengsel. Floatglas is er in diktes variërend van 2 tot en met 19 mm, al dan niet gekleurd.

 

Figuurglas

Figuurglas is een doorschijnend glas gemaakt van blank of gekleurd glas dat aan het eind van de glasoven tussen twee walsen doorgaat. Het patroon wordt met een reliëfwals bij hoge temperaturen in één zijde van het glas gedrukt. Vrijwel elke soort figuurglas kan worden toegepast in isolatieglas

 

​Draadglas

Draadglas is glas van 6 tot7 mm. dik, waarin een net van metaaldraad ligt. De mazen van dit net zijn circa 12 x 12 mm;

 

Gelaagd glas

Gelaagd veiligheidsglas wordt vaak sandwichglas genoemd vanwege zijn samenstelling. Het betreft een assemblage van twee of meer glasbladen aan de hand van één of meerdere plastic tussenlagen van polyvinylbutyral (PVB) die enigszins 'als een sandwich' tussen beide glasbladen worden geplaatst en die een opmerkelijke weerstand, adhesie en elasticiteit bieden. 

De assemblage van het glas en de tussenlagen vormt een uiterst resistent en compact geheel. Indien het glas per ongeluk mocht breken, worden de scherven door de plastic tussenlaag vastgehouden. De glasscherven blijven als het ware aan de plastic tussenlaag 'kleven'. De juiste bescherming tegen verwondingen in en om het huis. 

 

Gehard glas

Floatglas dat thermisch is behandeld om het een hogere mate van mechanishe en thermische weerstand te geven. Het glas wordt eerst verhit bij meer dan 600°C en vervolgens bij een zorgvuldig gecontroleerde snelheid snel afgekoeld. Dit proces stelt het oppervlak van het glas onder permanente compressiedruk, wat het glas zijn speciale eigenschappen geeft. In geval van breuk, valt het glas uiteen in kleine stukjes zonder bijtende randen zodat het beschermt tegen risico's op verwondingen.

 

Gehard glas met rollercoating

Rollercoating wordt aangebracht op de achterzijde van gehard glas. Rollercoating is een verflaag die in veel RAL kleuren leverbaar is. Ook mogelijk om te voorzien van sparingen en gaten.